måndag, december 29, 2008

Topp-100 på 10mila

Jag har en plan på hur klubben ska ta sig in på topp-100 på årets 10mila. Några små detaljer måste dock gå vår väg. Om desa punkter infrias har vi alla möjligheter att uppnå vårt mål.


- Tävlingsledningen beslutar 1 timme före start att pannlampor starkare än 20W är förbjudet så många av konkurrenterna får köpa på sig mycket enkla ledlampor typ Claes Olsson. Våran klubb har givetvis bara fulladdade 20W-lampor.

- Alla löpare på förstasträckan måste missa ettan med minst 10 minuter utom vår löpare som spikar kontrollen. Låter orimligt men det har ju hänt oss en gång tidigare och borde således kunna hända igen.

-Vi måste få startnummer 66 vilket ju alla vet är ”The number of the Beas”. Vi blir nog så taggade att vi höjer oss flera snäpp

- På sträcka 2 måste vår löpare upptäcka ett helt eget vägval på långsträckan till den 6:e kontrollen som ingen annan ser och han tjänar där 5 minuter på täten.

- Korven i markan är dålig och ger alla köpare akut spysjuka. Ingen av våra löpare äter av korven.

- Vår löpare på Långa natten blir sjuk men vår i sista sekunden inkallade reserv visar sig ha tränat 300 timmar sedan 1 januari i år, utan vår vetskap, och har inga som helst problem att hänga med.

- Hela klubbtältsområdet vattenfylls mysteriskt vilket gör att alla deltagande klubbar få husera på kanten av ett slyhygge där det inte går att sova. Vårt tält står dock på en liten liten upphöjning så våra löpare på dom senare sträckorna kan sova vidare. Hade vi varit vakna hade vi skrattat högt och länge.

- Alla som har husvagnar störs av ett flera kilometer långt godståg som kör fram och tillbaka.

- Dom Finska klubbarna missar växlingen till den 6:e sträckan när dom tolkar väderprognosen i PM som säger ”uppehåll till kl 6” med att det ska vara ett ”uppehåll i tävlingen på str 6”

- Alla banor går exakt som vi hade skissat på den där gamla kartan från 1974.

- Många lag slänger av sig lamporna inför en sen mörk nattsträcka när Forsberg av misstag råkar säga i högtalarna, ”Gryningen är här!”

- Per Forsberg får senare be om ursäkt för sitt uttalande om att ”Gryningen inte alls var här” vilket innebär att flera lag springer med lampa fast gryningen nu är här.

- Många lag blir diskade för felaktig växling. Eller på något annat sätt. Hoppas vi.

- Ovanligt få lag har anmält sig till årets tävling.

- Våra löpare hänger konsekvent bra lag och kommer alltid till rätt gaffel och bommar ingenting.


Om alla dessa punkter kan förverkligas har vi alla chanser i världen att bli topp-100 på 10mila 2009.

5 kommentarer:

Anonym sa...

blir det något väsbylag överhuvudtaget?

AspLövet sa...

Det får vi hoppas. Vi har ju värvat hårt inför 2009.

Anonym sa...

Du tror inte mycket om ert lag va? Om allt detdär slog in borde det ju räcka till en topp-10 placering för ett ihopplockat firmalag...

AspLövet sa...

Man kan tro att jag inte hyser någon vidare respekt för klubbens 10mila-löpare men så är det inte.

Nämnde jag förresten att Jag själv inte är med i laget. Och att en av våra bästa löpare från SM-kavlelaget som tog guld 1958 har gått bort. Eller att vår bästa junior fyllt 42 i år. Och att vi inte varit på Påskläger i Skåne på säkert 20 år. Dessutom har vår absolut bästa kille någonsin gått upp 20 kg dom sista åren (Jag tittar på dig Juppe) Det finns många faktorer som måste tas med i den stora ekvationen.

Oavsett tror jag att vi piskar IF Femman om allt detta slår in.

Anonym sa...

Joo det kan jag tro att ni gör, för vi lär ju nog gå under benämningen "Finska klubbar" som tydligen skall gå på en hel massa nitlotter :-)